Sürücü (Driver) Kaldırma, Yükleme ve Güncelleme Programı

Sürücü (Driver) Kaldırma, Sürücü (Driver) Yedekleme, Sürücü (Driver) Yükleme ve Sürücü (Driver) Güncelleme programına ana kartın modelini bilmediğiniz bilgisayarlar için, yanlışlıkla yüklemiş olduğunuz sürücüleri (driver) ları kaldırmak için veya yüklemiş olduğunuz sürücüleri (driver) ları güncellemek maksadıyla ihtiyaç duyarız.

Ekran kartı çalışmıyor, 2 GB Ekran kartı var fakat oyun açtığımda ”Uyumlu grafik donanımı bulunamadı” hatası alıyorum, kasa çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor, yeni sistemde ekran kartı çalışmıyor, laptopum harici ekran kartı ile çalışmıyor, kasa çalışıyor ama ekran kartı çalışmıyor, ekran kartı çok ısınıyor yanacak korkuyorum diyorsanız çözümü burada bulacaksınız.

Bilgisayar ses gelmiyor, ses kartı sürücüsünü (driver) yükleyemiyor, bilgisayar ses sorunu yaşıyorsanız ekran kartı ile aynı şekilde çözümü burada bulacaksınız.

Bahsedilen hataların sebepleri genellikle donanımınıza uyumsuz olarak yüklemiş olduğunuz yazılımlardır. ATI ekran kartına sahip bir bilgisayara, Nvidia veya Intel ® HD Graphics kartlarına ati sürücü veya yazılım yüklerseniz sisteminiz hata verecektir. Bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat verim alamazsınız.

Bu şikayetlerden kurtulmak için öncelikle Revo Unistaller Pro programıyla veya farklı bir gelişmiş program kaldırma programıyla sürücünüzle ilgili yüklemiş olduğunuz yazılımı kaldırınız. Kaldırdıktan sonra CCleaner programıyla bilgisayarınızı bir daha temizleyiniz (özellikle kayıt defterini).


Bilgisayarınızın temizlendiği kanaatine ulaştığınızda Driver Genius Professional Edition programını kullanarak “Sürücü Kaldırma” bölümünden bütün driverlarınızı temizleyiniz. Kaldırma esnasında sistem sürücüleri ile ilgili program sizi ikaz edecektir. Bunları onaylayarak geçebilirsiniz ve bütün sürücülerden kurtulmuş olursunuz.


Son aşama olarak, http://programdoktoru.blogspot.com.tr/2012/10/otomatik-driver-otomatik-surucu-yukleme.html linkinde anlatıldığı şekilde programı kullanarak sürücülerinizi yüklediğiniz takdirde sorununuz çözülecektir.

Nvidia (Latince'deki "N" 'en yüksek derece' "Vidia" 'görüş' anlamlarını birleşiminden oluşan kelimedir. Nvidia grafik işlemciler ve anakart chipsetleri üreten Santa Clara, Kaliforniya merkezli markadır.)

AMD (Advanced Micro Devices, İşlemci, Flash bellek, Ana kart, Chipset, Cep bilgisayarı çip setleri,Görüntü kartı ürünleri mevcuttur, One AMD Place, Kaliforniya, ABD menşelidir.)

ATI (ATI Technologies kısa adıyla ATI, grafik işlemci ve yonga seti üreticisi. Özellikle Radeon serisi grafik işlemcileriyle ünlenen firma, Nvidia'nın en büyük rakibidir. 24 Temmuz 2006 tarihinde AMD tarafından satın alınıp, ATI adı altında ürünlerini üretmeye devam etmektedir.)

Yorumlar