Sivilceler nasıl geçer?

Sivilceler nasıl geçer, neden çıkar, patlatma, tedavisi, maskeleri, izleri nasıl geçer, sivilcelere kesin çözüm, nasıl yok edilir, bitkisel çözüm, sivilceyi en çabuk ne geçirir, ne kurutur, anında yok etme ile ilgili sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Tıbben “akne” olarak adlandırılan sivilceler; herhangi bir bölgedeki kıl kökünde bulunan yağ bezelerinin deformasyona uğrayarak o bölgeyi hastalıklı bir deri haline getirmesi sonucu oluşur. Bu oluşumların çoğuna ergenlik döneminde rastlanmaktadır. Böbrek üstü bezlerinin de sivilce oluşumunda önemli rolleri vardır.

sivilceye kesin çözüm

Sivilcelerin %99’u sağlımız açısından zararsızdır ancak cildimizde derin izler bırakmaktadırlar.

Sivilceler hakkındaki gerçekler;

•  Sivilceler kıl köklerinin dibinde yağ bezleri içeren bir deri hastalığıdır.
•  Sivilceler sıklıkla ergenlik döneminde ortaya çıkar.
•  Sivilceler tehlikeli değildir ancak cildimizde derin izler bırakabilir.
•  Sivilce tipleri olarak; irin, siyah nokta, papüller, püstüller, nobule ve kistler olarak sıralayabiliriz.
•  Ortalama 11 ila 30 yaşındakilerin dörtte üçünde sivilceli cilde rastlanmaktadır.
•  Sivilceler tüm ırkları ve her yaştan insanı etkileyebilir.
•  Uzmanlara göre sivilcelerin birincil nedeni hormon düzeyindeki artışlardır.
•  Sivilce genetiksel olabilir.
•  Sivilce tedavisi için kısa süreli çözümler yerine, uzun vadede sivilcenin sebebi tam olarak öğrenilmeli ve kalıcı çareler bulana kadar çözüm aramaya devam edilmelidir.
•  Sivilceyi; adet döngüsü, anksiyete ve stres, sıcak ve nemli iklimler, yağ bazlı makyajlar, yağlı saç ve sivilceleri sıkmalar tetikleyebilir.

Sivilce nasıl geçer, neden çıkar, patlatma, tedavisi, maskeleri, izleri nasıl geçer, sivilcelere kesin çözüm, nasıl yok edilir, bitkisel çözüm, sivilceyi en çabuk ne geçirir, ne kurutur, anında yok etme ile ilgili çözümlere devam edelim.

Sivilce oluşumunda yukarıda da belirtiliği üzere birçok neden mevcuttur ve günümüz tıbbın bu kadar ilerlemiş olmasına rağmen kesin bir sebebi ve dolayısıyla çözümü bulunamamıştır. Sivilceyi kişisel olarak yorumlamak gereklidir. Kişilerde bulunan sivilce oluşumlarının her birey için farklı nedenler olabileceği unutulmamalıdır.

Çoğu zaman kulaktan duyma bilgilerle sivilcelerimizle baş etmeye çalışırız. Arkadaşımızın, bir tanıdığımızın veya çevremizde bulunan her hangi birisinin tavsiyeleriyle sivilcelerimize çözüm ararız.

Bin bir çeşit sabun (defne, bıttım, sebamed), kremler (travazol, clindoxyl, bepanten, nadixa, isotrexin jel), tabletler (amoklavin, azitro, klinoksin) gibi malzemeler çevremizden duyduklarımız arasında yer almaktadırlar.

Sivilcemizin oluşumunun asıl nedenini bilmeden; bunları kullanmanın uygun olmadığını bilmemize rağmen denemekten vazgeçmeyiz. İşin garip yanı bazen işe yaramaktadırlar ancak kısa süreli çözümler sağlamaktadır. Kullanılan ürünü bıraktığımız takdirde tekrar eden sivilceler bizleri ürüne bağımlı kılmaktadır.

Peki sivilcelerimizin asıl nedenini nasıl bulacağız. Dermatologumuzu veya cildiyecimizi çok iyi seçmeliyiz. Gözle teşhisi basit olan tip sivilce çeşitleri haricinde hormon testlerini yapmadan verilen ilaçları kullanmamızı isteyen, deneme yanılma yöntemine giden dermatologumuzu veya cildiyecimizi değiştirmemizin faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Hiçbir kan testi, idrar testi veya bakteri testi yapmadan şunu kullan bir ay sonra kontrole gel demek kadar kolay ne vardır ki. Sağlımız her şeyden önemlidir, dikkatli olmakta fayda var.

Sivilce nasıl geçer, neden çıkar, patlatma, tedavisi, maskeleri, izleri nasıl geçer, sivilcelere kesin çözüm, nasıl yok edilir, bitkisel çözüm, sivilceyi en çabuk ne geçirir, ne kurutur, anında yok etme ile ilgili tecrübelerinizi aktarmanız dileğiyle.

Yorumlar