BELGE TARAMA PROGRAMI ABBY FINEREADER

BELGE TARAMA PROGRAMI OCR yazılımı, yazıcınızda mevcut olan tarama özelliği ile evraklarınızı, PDF formatındaki dosyalarınızı ve dijital fotoğraf dosyalarını dijital ortamda düzenlenebilir hale dönüştürür. Hızlı ve doğru bir şekilde dosyalarınızın dilini algılar ve düzenlenebilir şekilde bilgisayarınıza kaydetmenize olanak sağlar. Ayrıca sizlere seçenekler sunarak dosyalarınızı Word, Excel ve Power Point sunusu formatına çevirmenizi sağlar.

Tarayıcınızda tarattığınız dosyalarınızı veya bilgisayarınıza kayıtlı olan word bölgelerinizi ücretsiz olarak PDF formatına çevirebilirsiniz. PDF dosyalarındaki bilgiler kilidini açarak size dosyalarınızı düzenleneme imkânı sunacaktır. Kolayca PDF dosyalarında bulunan kilitli bilgileri, değiştirin, güncelleyin ve kullanın. Bu işlemleri zaman harcamadan kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 8 işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Hem 32 hem de 64 bit işletim sistemi yüklü olan bilgisayarınızı desteklemektedir.

OCR özelliği ile programın kullanımı çok basitleştirilmiştir. OCR nedir? Bir dergi veya gazetede bulunan bir makaleyi dijital ortama düzenlenebilir bir şekilde aktarmak istediğinizi varsayalım. Makaleyi okuyarak tekrar yazmak çok zamanınızı alacaktır. Tarayıcınız (veya dijital kamera) ve Optik Karakter Tanıma yazılımı ile birkaç dakika içinde tüm gerekli evraklarınızı dijital biçime dönüştürebilirsiniz.

Tam olarak OCR ile kastedilen nedir? Optik Karakter Tanıma veya OCR, taranmış kağıt belgeleri, PDF dosyalarını veya dijital kamera ile çekilen görüntüleri düzenlenebilir ve bulunabilir veri haline getirerek bilgisayarınıza kaydetmenizi sağlar.

BELGE TARAMA PROGRAMI OCR ‘nin metini nasıl tanıdığına bir göz atalım. İlk olarak, program, görüntüyü belgeye dönüştürmek için yapısını analiz eder. Karakterler içine - Bu sayfa, metinler, tablolar, resimler, vb blokları gibi unsurları içine satırlar kelimeler ayrılır, resimler ve yazıları bir birbirinden ayırır. Karakterler analiz edildikten sonra, program desen şeklinde görüntüleri bir dizi ile karşılaştırır. Görüntülerin içinde mevcut olan kelimeleri süzer. Kelime ve harfleri satır içinde karşılaştırarak farklı türevlerini analiz eder. Çok sayıda işleme sonra program size resim veya belgede bulunan yazıyı düzenlenebilir bir şekilde sunar.

Buna ek olarak, BELGE TARAMA PROGRAMI 36 dilde sözlük desteği sağlar. Bu sayede sizlere zaman kazandırarak farklı diller içeren dosyalarınızı kolaylıkla word, excel, power point veya PDF formatına çevirebilirsiniz.


Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar