Program Kaldırma

Program kaldırma programı istenmeyen programları veya kullanıcı kayıtlarını silmeniz için size yardımcı olabilecek ücretsiz bir program kaldırma aracıdır.

Bir programı artık kullanmıyorsanız veya sabit diskinizde yer açmak istiyorsanız, programı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Programları kaldırmak veya belirli seçenekleri ekleyerek veya kaldırarak programın yapılandırmasını değiştirmek için Programlar ve Özellikleri kullanabilirsiniz.

Hızlı ve gelişmiş algoritmik yazılımı ile programlanmış bu küçük program ile sisteminizi taratabilir ve gereksiz programları bulup istediğinizi silebilirsiniz. Aslında Windows Denetim Masası bölümünde bulunan "Program Ekle veya Kaldır" özelliğinin hemen hemen aynısı olan bu programda artılar daha fazla. Çünkü çoğu programı "Program Ekle veya Kaldır" bölümünde bulamazken bu program ile bir taramada sistemde kayıtlı olan tüm programları bulabilirsiniz. Sadece program veya dosyaları da değil klasörleri ve kullanıcı kayıtlarını da bu program sayesinde silebilirsiniz. Ve bu silmeler sisteminizde bir hızlanmaya yol açacağı için işinize gelecektir.

Yazılım kaldırma programı olan program kaldırma programı ile bilgisayarınıza kurduğunuz fakat kaldıramadığınız programları, yüklü olan güncelleştirmeleri, gizli programları göstererek kaldırmanıza yardımcı olur. Ayrıca kaldırma aracı bozuk olan programları silmek için de kullanabiliriz. Program açıldığında bilgisayarda kurulu olan tüm programları saniyeler içerisinde size bulur ve gösterir. Yazılımın Türkçe dili mevcuttur. Bu yüzden dilinin Türkçe olması kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanında İngilizce, Almanca, Japonca vb. dil kullanımları da programın kendisinde mevcuttur.

Bazı programlar vardır, Program Ekle/Kaldır kısmından kaldırılamazlar, işte bunun için neler yapılabilir?

Normalde bir program kurduktan sonra o programı sistemden tekrar kaldırmak istediğimizde:
Windows'un Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır özeliğini kullanarak programı kaldırabiliriz.

Bunun için program kaldırma programı diye bir program kodlanmış; programı kuruyorsunuz ve Windows'taki bütün programları tarattıktan sonra sadece programı kaldır demek kalıyor.

Eğer programlarla uğraşmak istemiyorum diyorsanız:

Başlat > Çalıştır > Regedit konsolunu kullanabilirsiniz fakat herkese tavsiye etmem, kayıt defterinde yapacağınız yanlış bir oynama sistem çökmesine neden olabilir.

Bu konsola gelmeden önce sistem yedeklemenizi tavsiye edilir.

hkey_local_machine\software dizininde kaldırmak istediğiniz program burada görünüyorsa sağ tıklayıp "sil" deyin, sonra hkey_local_machine\software\ microsoft\windows\ currentversion\ uninstall dizinine gelin, bazı programlar kayıt defterine nümerik olarak kaydedilir, bu dizin altında da önce nümerik, sonra normal isim altında sıralanmış programlar göreceksiniz. Kaldırmak istediğiniz programın nümerik olup - olmadığını mouse ile dizin üzerine gelip sağ konsola bakarak anlayabilirsiniz, kendi adı altında kaydedildiyse zaten bu dizin altında göreceksiniz. Bulduktan sonra sağ tıklayın ve "sil" deyin.

İyice temiz olmasını istiyorsanız kayıt defterinin köküne gelerek yani en baştaki "bilgisayarım" dizinine gelerek Ctrl+F kombinasyonuyla arama penceresi açarak kaldırmak istediğiniz programı aratın ve bulunan girdileri silin.


En iyi program kaldırma programı olan Your Uninstaller ile program kaldıramıyorum, program kaldırma nasıl yapılır, program kaldırma sorunu veya program silme gibi bir derdiniz kalmayacaktır.

Anlatımı sitemizde bulunan paylaşım butonlarından değerlendirir ve paylaşırsanız memnun oluruz. Doğru bilgilere herkesin ulaşabilmesi umuduyla…

Yorumlar