Çıtır Tavuk Tarifi

Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

* 500 gram tavukgöğsü (kemiksiz-fileto)
* 1 adet yumurta
* Yarım su bardağı un
* Yarım çay bardağı süt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 1 çay kaşığı tuz,
* Yarım çay kaşığı karabiber
* Bir tutam kekik
* 1 su bardağı mısır gevreği (corn flakes)
* Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber

Çıtır Tavuğun Hazırlanışı

Çıtır Tavuğun yapımına yarım kilogram tavuk etini parçalara ayırarak başlıyoruz. Parçaların büyüklüğü fotoğrafta görüldüğü gibi olmalıdır. Çok küçük parçalar yaparsanız tavuğunuz kuruyabilir, çok büyük parçalar halinde bırakırsanız da içleri çiğ kalabilir.

Doğradığımız tavukları lezzetlendirmek için 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber ve bir tutam kekik ile beraber harmanlayıp çeşnisini tam olarak içine alabilmesi için bu şekilde 8-10 dakika dinlendiriyoruz.

Ardından yarım su bardağı unu geniş bir kasenin içerisine koyuyoruz ve çeşnili tavukları una buluyoruz.
Ayrı bir kabın içerisinde yarım çay bardağı sütü,1 adet yumurtayı ve 2 yemek kaşığı mayonezi çırpıyoruz.
Yine ayrı bir kabın içerisinde mısır gevreklerini (corn flakes) elimizle küçük parçalar olacak şekilde ufalıyoruz ve Corn flakeslerin hafif tatlı tadını kırmak için bir tutam tuz ve toz kırmızı biberi de ekliyoruz. (Dilerseniz corn flakes yerine doritos cipste kullanabilirsiniz.)

Fırın tepsimizin boyutlarına göre yağlı kağıt kesiyoruz ve yerleştiriyoruz.
Una bulanmış tavukları sırasıyla önce yumurtalı karışımın içerisine ardından mısır gevreklerine buluyoruz. Tüm tavukları bu şekilde hazırladıktan sonra tepsiye yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz. Yanında ketçap mayonez ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

TAVUK ÇITIR TARİF


Yorumlar