Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Sote

Köri Soslu Kremalı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

* Yarım kilogram tavukgöğsü
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 200 gram kültür mantarı
* 1 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 1 paket krema( 200 ml.)
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* Tuz, karabiber

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Sotenin Hazırlanışı

Her zaman yaptığınız tavuk soteleri biraz daha tatlandırmak ve renklendirmek istemez misiniz? Özellikle köri severler için harika bir tarif sunuyoruz. Köri sevmeyenlerde sadece köri ekleme kısmını çıkartarak yine muhteşem bir lezzet elde etmiş olacaklar. Bu tarifi denedikten sonra klasik olarak hazırladığınız tavuk sote tariflerini rafa kaldıracaksınız.

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifinin yapımına tavuk göğüslerini fotoğraflarda görüldüğü üzere uzun ince şeritler halinde doğrayarak başlıyoruz. Tavukları hazırlarken yapışmaz tavanın içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak ısınması sağlıyoruz. Isınan tencerenin içerisine dilimlediğimiz tavukları koyarak tavuklar suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.

Tavuklarımızın rengi dönene ve suyunu çekene kadar soteleme işlemine devam ediyoruz. Tavuklar sotelenirken 1 adet soğanı ve 2 diş sarımsağı ufak ufak doğrayıp hazırlıyoruz. Suyunu çeken tavukların üzerine soğan ve sarımsakları ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Bu esnada mantarların kabuklarını soyuyoruz ve güzelce yıkıyoruz.

Tavuklarla beraber soğanların da özleşmesini sağlarken kabuklarını soyarak ince dilimler halinde doğradığımız mantarları da üzerine ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. Mantarlar bu aşamada su salmaya başlayacak ve hacminden kaybedecektir. Tavukların üzerine tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberini de ilave ediyoruz ve tavanın kapağını kapatarak pişirme işlemine devam ediyoruz. Mantarların suyu azaldığında bir çay bardağı ılık suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.

Ayrı bir kabın içerisinde 1 paket kremayı, 1 yemek kaşığı nişastayı ve 1 tatlı kaşığı köriyi pürüz kalmayana kadar çırpıyoruz. Pişme işlemine devam eden tavukların üzerine hazırladığımız krema karışımını da yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz ve birkaç dakika daha ocak üzerinde tutuyoruz. Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Sote tarifimiz sunuma hazırdır. Yanında pirinç pilavı tavsiye edilir.


Afiyet olsun.

Yorumlar