Kıymalı Kırmızı Biber Dolması Tarifi

Kıymalı Kırmızı Biber Dolması Tarifi( 8 Kişilik )


Gerekli olan malzemeler:
1 kg. kırmızı biber
400 g. orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2 kahve fincanı pirinç
Yarım (1/2) çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 adet domates
Yarım (1/2) demet taze nane (kuru da olabilir)
1 çay kaşığı dolma baharı (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
1 adet et suyu tablet
Kıymalı kırmızı biber dolması nasıl yapılır?
Biberlerin saplarını üst kısımlarından, daha sonra kapak olarak kullanmak üzere, düzgün bir şekilde keserek ayırıyoruz. Kıymayı, pirinci, yemeklik doğranmış soğanları, ince kıyılmış nane ve maydanozu bir kap içerisinde karıştırıyoruz. Domatesi rendeleyerek harcın içerisine ekliyoruz. Kırmızı biber dolması için hazırlamış olduğumuz sıvı yağ, karabiber, dolma baharı, tuz ve salçanın yarısını da harcın içerisine ekliyoruz. Böylece kırmızı biber dolması için iç harcımızın yapımı tamamlanmış oluyoruz.

Biberlerimizi, üzerinden 1 (bir) parmak boşluk kalacak şekilde hazırlamış olduğumuz iç harçla dolduruyoruz. Pirinçlerimiz piştiğinde şişeceği için doldurma esnasında gerekli boşluğu bırakmaya dikkat edelim ki piştiğinde taşma olmasın. Harçla doldurduğumuz biberlerin kapaklarını kapatarak (kapak olarak biberlerimizin kestiğimiz üst kısımlarını ya da domates kullanabiliriz) tencereye dik bir şekilde yerleştiriyoruz.

Ayrı bir kapta geriye kalan salçamıza biraz su (pişirme esnasında kontrollü olarak ilave su eklenebilir) ve et suyu tabletini ilave ederek eritiyoruz. Bu karışımı biberlerimizle buluşturarak ağır ateşte pişiriyoruz. Kırmızı biber dolmasını ağır ateşte yavaş pişirildiği takdirde içi daha güzel kıvam alacaktır.

Meze olarak da kullanabileceğimiz kıymalı kırmızı biber dolmasının tarifinde yer alan malzemeler göz önünde bulundurulduğunda 1 adet orta boy kıymalı kırmızı biber dolması yaklaşık olarak 350 kalori olup besin değeri yüksek bir yemektir.

Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Denedim cok lezzetli oldu.tarif icin tesekkurler. Devamini bekliyoruz tariflerinizin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder