Patates Kızartması - CIPSO Kıvamında

Patates Kızartması (CIPSO şeklinde ve tadında)


Patates kızartması, sofraların, özellikle kahvaltı tabaklarının demirbaşı gibidir. Bunun yanında çocukların tutkusu, soğuk içeceklerin vazgeçilmezidir.

Patates kızartması veya patates cipsi hakkında sürekli olarak olumsuz yönde yorumlar yapılmakta, zararlı ve kanserojen olduğu ifade edilmekte, patates cipsi yemenin obezite veya daha farklı rahatsızlıklara yol açacağı uzmanlar tarafından bahsedilmektedir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünden yola çıkarak, patates cipsi hakkında yapılan bunca yorumu hiçe saymak, kendini kandırmaca olacaktır.

“Çocuk bu, ister.” diyerek de olsa çocuğunuza almış olduğunuz patates cipsi vicdanınızı rahatsız ediyor olabilir. Bu vicdan rahatsızlığından ve sofralarınızı olumsuz yönde yorumlara maruz kalan patates cipsinden uzaklaştırmak üzere “Ev Yapımı Patates Cipsi” tarifini sizlerle paylaşmayı kendime görev edindim.

Patates Kızartması (Patates Cipsi) için gerekli olan malzemeler:

2 adet patates
1 adet patates dilimleyici aparat

Patates Kızartması (Patates Cipsi) hazırlanışı:


Marketlerden almış olduğumuz patates cipslerinden de bildiğimiz üzere incelik çok önemlidir. İncelik, patates cipsimize çıtırlık ve kıvraklık katacaktır.


Patates cipslerimizi ince şekilde doğrayabilmek için kullanacağımız aparat önem arz etmektedir. Uygun aparatla birlikte patateslerimizi ince şekilde doğruyoruz.


Patateslerimizin az yağ çekmesi için, kızartma yağımızın çok kızgın olması gerekmektedir. İnce olarak doğramış olduğumuz patatesler çok kızgın olan yağda kısa sürede kızaracaktır. Kızartmalık patates seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi, patatesin nemini kaybetmiş olanı makuldür. Çok daha güzel kızardığını sizlerde göreceksiniz.


3-5 dakikada hazırlamış olduğumuz patates cipsiniz sunuma hazır.


Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Tariflerinizi beğenerek takip ediyorum fakat son paylaştığınız cipsi aparat olmadan nasıl yapabilirim başka bir yolu varsa paylaşabılir mısınız?

    YanıtlaSil
  2. Bıçak kullanma yeteneğinize bağlı olarak, ince şekilde doğrayabildiğiniz takdirde ayni sonucu elde edebilirsiniz...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim.Yarın çocuklarıma yapacağım ınsallah.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder