Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Resimli


Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı arpa şehriye
1,5 litre su (et suyu ya da tavuk suyu kullanılabilir)
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Çeyrek (1/4) çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber

Öncelikle suyumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine yağın bir kısmını koyarak, bir su bardağı arpa şehriyeyi de içerisine ekliyoruz. Bu şekilde arpalar şişene kadar 5 dakika süreyle kaynatıyoruz.


Ardından ayrı bir kapta 1 (bir) yemek kaşığı unu, 3 (üç) yemek kaşığı yoğurdu ve bir adet yumurta sarısını pütür kalmayana kadar çırpıyoruz.



Kaynamakta olan şehriyeli sudan, hazırladığımız terbiyeye 3-4 kaşık ekleyerek ılınmasını sağlıyoruz.

Bu sayede terbiyenin içerisinde bulunan yumurtanın kesilmesini engellemiş oluyoruz. Ilıtmış olduğumuz terbiyeyi yavaş yavaş kaynamakta olan şehriyenin üzerine ekliyoruz.


Tuzunu ve karabiberini ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak 20 dakika pişiyoruz. Servis yapmadan önce yağın kalan kısmını ısıtıyoruz (yağı yakmamaya dikkat edelim). Yağı ocaktan aldıktan sonra kırmızı toz biberi ekleyerek, çorbamızın üzerinde sos olarak gezdirip servisimizi yapıyoruz.


Afiyet olsun.

Yorumlar