Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi Resimli


Gerekli olan malzemeler:

4-5 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
Tuz, pul biber
Yarım (1/2) çay bardağı zeytinyağı


Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçleri sıcak suda haşlayarak 8-10 dakika süreyle şişmesini bekliyoruz. Havuçları ve pırasaları verev şeklinde (bir köşeden karşı köşeye doğru kesilmiş) kesiyoruz.



Düdüklü tenceremize bir miktar zeytinyağı koyup havuçlarımızı düdüklü tencerenin içerisinde birkaç dakika kavuruyoruz.


Domatesimizi rendeleyip havuçların üzerine ilave ediyoruz. Ardından salça, bir adet limonun suyu, 2 adet kesme şekeri ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.


Son olarak doğramış olduğumuz pırasalarımızı ve şişen pirincimizi de düdüklü tenceremize ekliyoruz.


2 çay bardağı suyu da ekleyerek düdüklü tenceremizin kapağını kapatıyoruz, düdüğü açık şekilde ocağın en çok ısıveren bölümünde düdüğünden ses gelene kadar kaynatıyoruz.


Ses miktarı arttığında düdüğü kapatıp ocağımızın altını kısıyoruz. 15-20 dakika pişirdikten sonra zeytinyağlı pırasa yemeği servis için hazırdır.


Afiyet olsun.

Yorumlar