Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Resimli

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı için Gerekli Malzemeler
(4 Kişilik)


Yarım (1/2) su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu (bulyon kullanılabilir)
Tuz, karabiber

Yeşil mercimekli bulgur pilavı yapımına, ilk olarak 10 dakika süreyle yarım su bardağı yeşil mercimeği sıcak suda bekleterek başlıyoruz. Bu sayede mercimeğin siyah suyunu çıkartmış olacağız ve yemeğimiz daha güzel bir renge sahip olacaktır.

Mercimeklerin siyah suyunu akıttıktan sonra tencereye bir miktar su koyarak mercimekleri içerisine koyuyoruz ve yarı kıvamda haşlıyoruz.

Bu esnada yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış 2 diş sarımsağı hazırlıyoruz. Tenceremize 2 yemek kaşığı tereyağını, 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz ve üstüne soğanımızı ekliyoruz. Soğanların pembeleşmesine yakın sarımsakları da üzerine ilave ediyoruz (sarımsakları soğan ile aynı anda eklerseniz, soğanlar pişmeden sarımsaklar yanacaktır).


Soğan ve sarımsaklar kavrulmasına müteakip 1 su bardağı yıkanmış ve süzülmüş bulguru üzerine ilave ediyoruz. Bu şekilde de birkaç dakika kavurmaya devam ediyoruz. Ardından tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz.

 

Ardından yarı kıvamda haşlanan mercimekleri haşlandığı suyla beraber bulgurun üzerine ilave ediyoruz. 1 su bardağı et suyunu da içerisine ekliyoruz. Su miktarı, harcı bir parmak geçecek şekilde olmalıdır. Su yetmediği takdirde üzerine ilave yapılmalıdır.


Yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilmelidir. Ocağın altını kapattıktan sonra bir süre dinlenmeye bırakılmalıdır.


Afiyet olsun.

Yorumlar