ComboFix

Combofix, bilgisayarınızdaki malware ( kötü amaçlı yazılım ) temizleme aracı olup flashdisk ve virüs mevcut olan bilgisayarda yazılan CD’lerden veya disketlerden bulaşan amvo.exe adlı zararlı malware ( kötü amaçlı yazılım ) dosyasını başarılı bir şekilde bilgisayarınızdan silmektedir. Virus ve malwareların çoğu autorun.inf dosyasıyla bilgisayarlarımıza entegre edilmektedir. Autorun.inf dosyası MS-DOS arayüzünden C:>attrib –s –h –r komutuyla tespit edebilirsiniz.

Amvo.exe popüler antivirus yazılımlarının neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadığı bu zararlı uygulama kendisini system32 klasörüne kopyalıyor. Burada gizli bir şekilde bulunuyor ve sürekli olarak kendisini kopyalıyor. Kopyalama şekli *.exe uzantılı klasörler yaratıyor. Yerleştiği sistemin performansını fazlasıyla düşüren bu zararlı uygulama aynı zamanda “Gizli” durumda olan klasörlere erişilmesini engelliyor, yazılım bulaştıktan sonra “Klasör Seçenekleri > Görünüm” bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanız da sonuç değişmiyor.

ComboFix, bilgisayarınıza indirin ve masaüstüne aldıktan sonra çalıştırın (Windows 7, Windows 8 veya Vista kullanıcıları programın üzerine sağ tuş ile tıkladıktan sonra “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini kullanmalıdır). Eğer bilgisayarınız “Güvenli Kip”te değilse aktif olan tüm güvenlik yazılımlarını ve pencereleri kapatın. Karşınıza çıkan yönergelere “Evet/Yes” diyerek ilerleyin, hızlı bir taramadan sonra ComboFix bütün işlemleri otomatik olarak gerçekleştirecektir.

ComboFix programı bilgisayarınızda bilinen zararlı yazılımları (malware) tarayarak bulduklarını otomatik olarak sisteminizden temizleyen güçlü bir güvenlik uygulamasıdır.

USB belleklerde taşınarak bilgisayarlara bulaşan yaygın zararlı yazılımlardan olan amvo.exe, kavo.exe ve buna benzer diğer popüler ve yaygın malware, spyware ve trojanları bilgisayarınızdan silmek için kullanabileceğiniz ComboFix uygulaması bir uzman tarafından tavsiye edilmedikçe veya kullanılmadıkça sisteminizin normal çalışmasında değişikliklere yol açabilir.


ComboFix, ücretsiz bir güvenlik yazılımıdır. Yazılım birkaç farklı türde casus yazılıma ve kötü niyetli yazılımlara karşı sisteminizde oldukça derin tarama yapabilmektedir. Sisteminizde bilinen tüm kötü niyetli araçlara karşı yaptığı tarama sonucunda tespit ettiği zararlıları kendiliğinden temizleyebilmektedir.

ComboFix yazılımını ayrı kılan en önemli özelliği birçok büyük güvenlik yazılımınızın sisteminizde silemediği inatçı zararlıları kolayca temizleyebilmesidir. "amvo.exe", "adtrgt.com” ve "autorun.inf" adlı USB belleklere kolaylıkla bulaşabilen virüsleri temizleyebilmektedir.

ComboFix özellikle USB belleklerden bilgisayarınıza bulaşmış virüsleri, solucanları ve sisteminize internet aracılığıyla sızmış bütün zararlı yazılımları silebilmesiyle ün kazanmış etkili bir araçtır.

Yorumlar