Samsung Galaxy S3 ( III ) ve Samsung Galaxy S 2 ( II ) detaylı inceleme. Samsung Galaxy ROOT yükleme ve ROM yükleme kılavuzu.
Samsung Galaxy S3 ( III ) ve Samsung Galaxy S 2 ( II ) telefon piyasalarını alt üst eden bir çıkışla pazara girmiş olup, çok fazla talep edilen, güncel teknolojik donanımlara sahip uygun fiyatıyla alıcılarıyla buluşmuştur.
Her teknolojik alette olduğu gibi fabrika çıkışı olarak yüklenilen kısıtlama yazılımlarından dolayı Samsung cihazlarımızı tüm özellikleriyle kullanamamaktayız. Özellikle yurt dışından ithal edilmiş olarak getirilen Türkçe Android yazılımı yüklenmiş olan Samsung Galaxy telefonlarda tuş kilidi, şarj süresi ve takılmalar gibi problemler yaşanmaktadır. Bu tür problemleri çözebilmemiz için öncelikle ROM ve ROOT kavramlarını bilmemiz gerekiyor. Samsung Galaxy cihazlarımıza yüklü olan yazılımlara ROM adını veriyoruz. Android her ülke için ve her telefon modeli için farklı yazılımlar üretmektedir. Farklı yazılımdan kasıt telefon donanımına uygun içerikli programlar hazırlanarak telefona yüklenmektedir. ROM yüklemeyi kısaca özetleyecek olursak bilgisayarımıza Windows, Linux veya Mac Os işletim sistemlerini yükler gibi Samsung Galaxy cihazınıza Android işletim sistemini yüklemektir. ROOT ise bilgisayarınızdaki bios ( işletim sisteminizi yüklemeniz için gerekli ) gibi Samsung Galaxy cihazınızın açılması ve devamında Android işletim sisteminin çalışması için gerekli olan yazılımdır.
ROOT yazılımı Samsung Galaxy cihazlarda gömülü olarak yüklenmiş olup erişim sağlanamamaktadır. Cihazımızı özgürce kullanmak istiyorsak telefona ROOT atma işlemiyle başlıyoruz. Gerekli olan yazılımlar:
1. Samsung Kies - indir
2. Odin Programı - indir
3. Samsung Galaxy S2 Root - indir
4. Samsung Galaxy S3 Root - indir
2. Odin Programı - indir
3. Samsung Galaxy S2 Root - indir
4. Samsung Galaxy S3 Root - indir
Telefonu kapatıyoruz. Ses kısma butonu, home butonu ve güç butonuna sırasıyla basılı tutarak telefonu açıyoruz. Karşımıza soru gelecek ve ses açma tuşuna basarak, continue seçeneğini seçeceğiz. Daha sonra telefon Downloading mod'a geçecek. USB kabloyu bilgisayar ile telefon arasında bağlıyoruz. Direk bilgisayarımız telefonu tanıyacak. Sonrasında da indirdiğimiz Odin programını açıyoruz. Odin programını açtığımızda ID:COM kısmında sarı olarak bağlantı portunun yandığını görmemiz gerekiyor. Daha sonra PDA kısmından indirdiğimiz Samsung Galaxy S 2 veya Samsung Galaxy S3 ROOT dosyasını seçiyoruz. Tar uzantılı seçtiğimiz dosyayı bulup seçtikten sonra, start tuşuna basıyoruz ve işlemler tamamlanıyor. İşlem bittikten sonra sarı renk yeşile dönecek ve pass yazısı çıkacaktır. Telefon kendini yeniden başlatacaktır ve ROOT yapma işlemini tamamlamış olacağız.
Yurt dışından almış olduğunuz telefonlarda genelde ROM yükleme sonrasında problemler yaşanmaktadır. Telefona ROM yükleyebilirsiniz fakat tuş kilidi, pin kilidi veya açma kapama tuşuna bastığınızda sorunlar olduğunu görürsünüz. Bunun çözümü için cihazımızı bir defalığa mahsus olmak üzere ROOT lamak zorundayız. ROOT attıktan sonra Google Play den Terminal Emulator adlı programı indirip telefonumuza kuruyoruz. Daha sonra telefonumuzda programı açıyoruz ve sırasıyla şu komutları giriyoruz:
1. su (Enter tuşuna basıyoruz)
2. echo -n ON > /efs/imei/keystr (Enter tuşuna basıyoruz. Boşlukları kaçırmayın ve gördüklerinizi birebir yazın.)
3. sync (Enter tuşuna basıyoruz)
4. reboot (Enter tuşuna basıyoruz)
5. Telefon kapanıp açılacak
2. echo -n ON > /efs/imei/keystr (Enter tuşuna basıyoruz. Boşlukları kaçırmayın ve gördüklerinizi birebir yazın.)
3. sync (Enter tuşuna basıyoruz)
4. reboot (Enter tuşuna basıyoruz)
5. Telefon kapanıp açılacak
Daha sonra Telefonda ses açma + home + açma tuşlarına sırasıyla basarak root ara yüzüne giriyoruz. Wipe işlemlerini yapıyoruz, Fix Permissions işlemini gerçekleştiriyoruz ve telefonumuzu yeniden başlattıktan sonra yüklemiş olduğunuz ROM unuzu telefonunuza tam uyumlu olarak kullanabilirsiniz.
Tşk ederim hocam sayenizde bu işlemi gerçekleştirebildim, saolun.
YanıtlaSil