Face


Facebook ( face ) olarak google da arama yaptırdığımız site olan facebook.com, insanların farklı ülkelerden farklı insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. Facebook 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 sınıfı öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine kapsayan facebook, iki ay içerisindeki Ivy Ligi (Sarmaşık Birliği, ABD'nin kuzeydoğusundaki sekiz vakıf üniversitesinin oluşturduğu birlik.) okullarının tamamını kapsadı. İlk sene içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan bütün okullarda yaygın hale geldi. Kullanıcılar istedikleri ağlara katılarak; okudukları okulları, yaşadıkları yerleri, psikolojik olarak içinde bulunduğu durumu, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerleri rahatlıkla paylaşabilmektedir. Facebook günümüzde dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

Paylaşılan konular kişinin tercihine bağlıdır. Kategori olarak kişilerin facebook de paylaştıkları çok çeşitli konular mevcuttur. Hatta facebook un çoğu kişi için yaşamında önemli yeri vardır. İnsanlar kendileri için gizli olan konuları, etrafında konuşarak değil, internet üzerinden yayınlayarak dile getirmeye çalışmaktadır. Bunun nedeni facebook sitesinin toplumsal ve kültürel açıdan bastırılmış duyguların rahatça açığa vurabilecek bir yer olarak görülmesidir.

Hesabınızı Tamamen Kapatma

- Hesap silme sayfasını tıklayın. Oturum açmanız istenirse oturum açın ve bu sayfadan hesabınızı silin.

- Hesabınızı silmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır. Parolanızı ve ekranda görünen metni girin, hazırsanız Tamam‘a basın.

- Onayladıktan sonra artık bir şey yapmanıza gerek yok. Hesabınız, 14 gün boyunca oturum açmazsanız tamamen silecektir.

Facebook’ ta isminizin bundan böyle kimse tarafından görünmesini istemiyorsanız ve hesabınızın silinmeden dondurulmasını istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmekte:

Facebook hesabınıza girin ve ana sayfadayken üstte sağda “Hesap” 'tan ''Hesap Ayarları'''nı seçin.

Buraya dondurma nedeninizi yazıyorsunuz ve “Onayla” ya tıklıyorsunuz. Bu işlemleri başarı ile yaptığınızda, aşağıdaki gibi bir mesaj alacaksınız.

''Hesabın donduruldu

Hesabını yeniden etkinleştirmek için, eski giriş e-postanı ve şifreni kullan. Siteyi eskisi gibi kullanabileceksin. Umarız yakında geri dönersin.''

Hesabınızda grup oluşturmak için ana sayfanızdan veya duvarınızdan yeni grup oluştur bölümünü kullanabilirsiniz. Grup isimleri kişisel olmaktan çok topluluğu temsil etmelidir.

Yorumlar