Browni Tarifi Resimli Anlatım


Browni Tarifi için gerekli olan malzemeler:

170 gram şeker (yaklaşık bir su bardağı)
60 gram esmer şeker (yarım su bardağından 1 parmak kadar az)
3 adet iri boy yumurta
115 gram un (1 su bardağından 1 parmak fazla)
1 silme çay kaşığı tuz
40 gram kakao (yarım su bardağı)
150 gram tereyağı
200 gram bitter çikolata

Browni yapımına 200 gram çikolata ve 150 gram tereyağını benmari usulü eriterek başlıyoruz.


Ocağa su dolu bir tencere koyuyoruz ve tencerenin içerisine de ısıya dayanıklı başka bir kap koyuyoruz.


Bu kabın içerisine de minik parçalara böldüğümüz çikolata parçalarını ve tereyağını koyuyoruz, orta ateşte arada karıştırarak çikolatanın ve tereyağın erimesini sağlıyoruz.(Bu işleme benmari usulü denmektedir.)


Çikolata ve tereyağını erittikten sonra bir kenara alıyoruz ve ılınması için bekletiyoruz.


Bu esnada ayrı bir kap içerisinde 3 adet yumurta, beyaz ve esmer şekerleri elektrikli mikser yardımıyla 10 dakika boyunca çırpıyoruz. Bu karışımın beyaz bir krema halini almasını sağlıyoruz.


 

Ilınan çikolata ve tereyağı karışımını da yavaş bir şekilde yumurtalı karışımın içerisine aktarıyoruz ve mikserimizle 2-3 dakika daha çırpıyoruz.


Ayrı bir kap içerisinde kuru malzemelerimiz olan un, kakao ve tuzu karıştırıyoruz. Bir spatula ya da tahta kaşık yardımıyla çikolatalı karışıma bunu aktarıyoruz. Bu işlemi yaparken kesinlikle mikser kullanmıyoruz. Bu şekilde içerisindeki havayı korumuş oluyoruz Yavaş bir şekilde kuru malzemelerin ve çikolata karışımının birbiriyle özleşmesini sağlıyoruz.


22x22 cm ebatlarındaki bir tepsi ya da kalıba karışımımızı boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. (Brownimizin en önemli aşamalarından biriside pişirme kısmıdır. Fırın özellikleri birbirinden çok farklı olduğu için kendi fırınınızın özelliğini dikkate alarak pişirme işlemini uygulayınız. Piştiğinden emin olmazsanız 5-10 dakika daha kontrollü şekilde fırında tutabilirsiniz )Bu şekilde lezzetli bir browni elde etmiş oluyoruz. Hem sizlerin hem misafirlerinizin akıllarından çıkmayacak, tarifinizin dilden dile konuşulacağı, cafe ve pastanelerde yiyebileceğiniz kıvamda gerçek browni tarifini tarif defterlerinize eklemeyi unutmayınız.


Yanında demli bir çay önerilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar