Fırında Patates Köfte Tarifi


Fırında Patates Köfte için gerekli malzemeler:
*400 gram orta yağlı kıyma
*1 adet orta boy soğan
*1 adet yumurta
*Galeta ya da bayat ekmek
*Tuz, karabiber

Sos için gerekli malzemeler:
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 diş sarımsak
*Tuz, karabiber, biberiye

Garnitür için gerekli malzemeler:
*3 adet orta boy patates
*1 adet orta boy domates
*1 adet biber
*Tuz, karabiber
*yarım çay kaşığı kekik
*yarım çay kaşığı nane

Fırında Patates Köfte Tarifi

Fırında Patates Köfte misafir sofralarınızın baş tacı olacak lezzette bir tariftir. Herkesin kolaylıkla yapabileceği, her mutfakta bulunabilecek malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan, tadının damaklarda harika bir tat bırakacağı iddialı bir ana yemektir. Sizlerde bu mükemmel lezzeti mutlaka deneyin. Hem ailenizi hem sevdiklerinizi güzel yemeklerle mutlu edin.Kolay ve resimli anlatımımla aşama aşama her anı detaylı bir şekilde takip edebilecek ve kolay bir şekilde uygulayabileceksiniz.

Fırında Patates Köftemizin yapımına köfte harcımızı yapmakla başlıyoruz. Bunun için 400 gram orta yağlı kıymamızı yoğurma kabımızın içerisine alıyoruz. İçerisine 1 adet soğanı rendeliyoruz ve yumurtasını kırıyoruz. Tuzunu karabiberini damak tadımıza göre ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kıvamı ayarlamak için galeta unu ilave ediyoruz ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar güzelce yoğuruyoruz. Ne kadar iyi yoğurursanız o kadar lezzetli ve istenilen kıvamda köfteler elde edersiniz. Arzuya göre köfte harcımızın içerisine maydanozda ilave edebilirsiniz. Harcımızı bir köşede dinlenmeye bırakırken patateslerimizin kabuklarını soyarak hepsinin eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yuvarlak şekilde kesiyoruz. Patateslerimizin eşit kalınlıkta olmasını istememizin sebebi hepsinin aynı sürede eşit ayarda pişmesini sağlamaktır.

Dilimlediğimiz patateslere 1 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzunu, karabiberini, kekik ve nanesini ekleyerek güzelce harmanlıyoruz. Borcamımızı yağlıyoruz ve patatesleri düzgünce yerleştirerek 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika ön pişirme yapıyoruz.

Patatesler fırında pişerken yoğurmuş olduğumuz köfte harcından cevizden büyük parçalar kopartarak yuvarlıyoruz ve elimizle üzerine hafifçe bastırarak tabağa diziyoruz.

Sosumuzu hazırlamak için tavamıza 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz ve 1 yemek kaşığı domates salçasını, 2 diş rendelenmiş sarımsağı, tuz, karabiber ve bir tutam biberiyeyi ekliyoruz. Salça kavrulmaya başladığı zaman 1 su bardağı suyu ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar kaynatıyoruz.

Fırında pişmekte olan patateslerin üzerine köftelerimizi yerleştiriyoruz ve hazırladığımız salçalı sosu da üzerine eşit miktarda yaydıktan sonra yaklaşık 20 dakika daha tekrar fırına veriyoruz.

Köfteler pişmeye başladıktan sonra üzerlerine halka halka doğradığımız domates ve biberleri de eşit şekilde diziyoruz ve pişirme işlemine devam ediyoruz. 10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra yemeğimiz sunuma hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun…

Yorumlar