Patatesli Havuçlu Salata

Patatesli Havuçlu Salata, misafir sofralarına hep aynı lezzetleri hazırlamaktan bıktıysanız ya da akşam sofralarınızda değişik bir salata görmek istiyorsanız bu tarifimiz tam size göre. Tarifimizin ismini okuyunca salata mı cacık mı olduğuna karar verememiş olabilirsiniz. Ama bu sizi yanıltmasın. Deneyip yaptığınızda bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir tat halini alacak. Tarif defterlerimizde hemen yerini bulacak bu ferah salatayı hazırlamakta bir o kadar basit.

Patatesli Havuçlu Salata için gerekli malzemeler
* 3 adet orta boy patates
* 1 adet küçük boy havuç
* 1 adet salata
* 3 diş sarımsak
* 2 dal taze soğan
* 5-6 dal maydanoz
* 10 yemek kaşığı yoğurt(arzuya göre arttırılıp azaltılabilir)
* 2 yemek kaşığı mayonez
* Tuz, karabiber
* Yarım çay kaşığı nane
* Yarım çay kaşığı kekik

Patatesli Havuçlu Salata, yapımına 3 adet patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayarak başlıyoruz. Bu sayede hem pişirme süresini kısaltmış oluyoruz hem de dağılmadan güzel küpler elde edebiliyoruz. Patatesleri küp haline getirdikten sonra düdüklü tencereye koyuyoruz ve üzerine bir miktar su ekliyoruz. Tuzunu da ilave ettikten sonra kapağını kapatıyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz.

Düdüklü tencerede yapmamızın sebebi daha kısa sürede ve daha sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlamaktır. Arzu ederseniz diğer tencerelerde de patatesleri haşlama işlemini yapabilirsiniz. Düdüklü tencerenin düdüğü ötmeye başladıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte haşlamaya devam ediyoruz. (Daha uzun süre tutarsanız patatesler dağılmaya başlayabilir)

Patatesler haşlanırken başka bir kase içerisinde yoğurdu ve mayonezi pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz. Tuzunu, karabiberini ve rendelenmiş sarımsağı da ilave ediyoruz. Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayarak yoğurt mayonez karışımının içine ekliyoruz. Bir adet salatayı ve bir adet havucu da rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz ve kaseye ilave ediyoruz. Arzuya göre pul biber, kekik, nane ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Bu aşamada arzuya göre sıvı yağ eklenebilir.

Salatanın içerisinde mayonez olduğu için gerekli malzemeler bölümüne ekleme yapılmamıştır. Son olarak haşlanan patatesleri de ekliyoruz ve patatesleri parçalamamaya dikkat ederek karıştırıyoruz. Hafif ve bir o kadar da ferahlık veren salatamız servise hazırdır. Arzuya göre marul yaprakları ile süslenerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Yorumlar