Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi


Fırında kaşarlı mantar tarifi için gerekli malzemeler:

• Yarım kilogram mantar
• 1 adet orta boy domates
• 1 adet yeşilbiber
• 1 sap taze yeşil soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• Üzeri için kaşar peyniri
• Tuz, karabiber.

Fırında kaşarlı mantar tarifi:

Fırında Kaşarlı Mantar tarifimiz kolay hazırlanan ama damaklarda tadını uzun süre hissettiren bir tariftir. Akşam yemeği sofralarınızı renklendirecek, güzel sunumu ile gözlerinizi, harika tadı ile midenizi şenlendirecek bir alternatiftir. Mantarı birde bu şekilde deneyin. Eminim çok seveceksiniz, üstelik hazırlaması da çok kolay.

Kaşarlı mantar yemeğimizin tarifine mantarların üst kabuklarını soyarak başlıyoruz. Sap kısımlarını da bu aşamada çıkartıyoruz. Mantarları temizlemeden önce suya koymuyoruz. Çünkü suyu içerisine çekecek ve yumuşama yapacaktır.

Mantarların üzerindeki ince tabakayı küçük bir bıçak yardımıyla soyduktan sonra limonlu ve unlu su içerisine koyuyoruz. Bu şekilde mantarlarımız bekleme aşamasında kararma yapmayacaktır.


Mantarları hazırladıktan sonra 1 adet domatesin kabuklarını soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Ardından biberleri ince ince dilimleyip küçük parçalar halinde doğruyoruz.

1 sap taze yeşil soğanı da yıkayıp kuruttuktan sonra doğruyoruz ve bütün malzemeyi bir kabın içerisinde 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile beraber harmanlıyoruz.


Öncesinde hazırladığımız mantarların içerisine domates biberli iç dolgumuzla beraber dolduruyoruz, varsa güveç kaplarımızın içerisine yoksa tepsimize mantarları diziyoruz.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişiriyoruz. Bu esnada kaşarları rendeliyoruz. Ön pişirmesini yaptığımız mantarları fırından çıkarıyoruz ve rendelediğimiz kaşarları üzerine serpiyoruz. Bu şekilde 5 dakika daha fırına veriyoruz ve kaşarlar eriyene kadar fırında bekletiyoruz. Muhteşem tarifimiz sunuma hazır.

Afiyet olsun...

Yorumlar