Çikolatalı Pankek Tarifi

Çikolatalı Pankek için Gerekli Olan Malzemeler:

* 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 silme yemek kaşığı kakao
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

İçi ve üzeri için:

* 2 yemek kaşığı çikolata( sarella, nutella vb.)
* 1 adet muz
* Damla çikolata
* Marmelat ya da reçel

Çikolatalı Pankek Hazırlanışı

Haftasonu kahvaltı sofralarınızı renklendirmek ya da çocuklarınız için farklı lezzetler mi hazırlamak istiyorsunuz? O halde çikolatalı pankek tarifimiz tam size göre. Lezzetinin ve görünüşünün mükemmelliği yanında hazırlaması da bir o kadar kolay.

Çikolatalı pankek tarifimizin yapımına 1 adet yumurtayı ve 2 yemek kaşığı şekeri çırpıcı yardımıyla güzelce çırparak başlıyoruz. Ardından 1 bardak sütü ve 2 yemek kaşığı sıvıyağı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Kuru malzemelerimiz olan 1 bardaktan biraz fazla olan unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve 2 yemek kaşığı kakaoyu da önce kendi arasında harmanlıyoruz ve sıvı karışımının içerisine ekliyoruz. Mikser yardımıyla hiç pürüz kalmayana kadar çırpıyoruz. Hamurun kıvamı krepten biraz katı, kekten biraz sıvı olacaktır. (Fotoğrafta görüldüğü üzere)

Hamuru hazırladıktan sonra küçük boylarda yapmak istiyorsanız küçük bir kepçe yardımıyla, daha büyük boylarda hazırlamak isterseniz büyük bir kepçe yardımıyla varsa krep tavamıza yoksa düztabanlı bir tavaya hiç yağ koymadan döküyoruz. Kreplerimizin hepsinin aynı boyda olması için kepçeye hep aynı miktarda hamur almaya çalışınız. Kısık ateşte kreplerin önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirerek pişiriyoruz. Bu aşamada hemen çevirmeye çalışmayın. Krep hamuru göz göz olup kenarlarından kıvrılmaya başlayınca diğer yüzünü bir spatula yardımıyla çevirebilirsiniz. Eğer kalkmıyorsa zorlamayın birkaç dakika daha bekleyin.

Krep hamurunun tamamını hazırladıktan sonra pürüzsüz olan yüzeyine isterseniz marmelat, reçel vb. isterseniz çikolata sürünüz. Ara katlara muzu ince ince dilimleyip yerleştiriyoruz. Ara katlara evinizde bulunan diğer meyvelerden de koyabilirsiniz. Bütün krepleri bu şekilde hazırladıktan ve aralarını çikolata muz şeklinde sıraladıktan sonra damla çikolata, taş çikolata ve vişne reçeli ile üzerini süslüyoruz. Evinizde bulunan farklı malzemelerle de üst süslemeyi yapabilirsiniz. Çikolatalı pankek servis için sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.


Yorumlar