Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

* 200-300 gram kültür mantarı
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 silme yemek kaşığı un
* 2 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı krema
* 5 su bardağı su
* Tuz, karabiber

Kremalı Mantar Çorbasının Yapılışı

Yapılışı çok kolay ama lezzet konusunda iddialı çorbalarımızdan birisidir Kremalı Mantar çorbası. Daha önce hiç mantar çorbası yapmamış olanların mutlaka bu tarifi denemelerini öneriyoruz ve hazır çorbalara olan bağlılıklarını aşmaları için bir fırsat sunuyoruz. Misafirleriniz için bu harika çorbaya da mutlaka sofralarınız da yer açmalısınız. Herkes size hayran kalacak ve bu muhteşem kıvama nasıl ulaştığınızı merak edecektir.

Kremalı Mantar Çorbasının yapımına mantarların üst kabuklarını soyarak başlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz mantarları güzelce yıkadıktan sonra ince dilimler halinde doğruyoruz. ( Fotoğraflarda görüldüğü üzere)

Tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyoruz ve ısıtıyoruz. Isınan tencerenin içerisine dilimler halinde hazırlamış olduğumuz mantarları koyup sotelemeye başlıyoruz.
Birkaç dakika boyunca mantarları soteleme işlemine devam ediyoruz. Bu esnada 2 diş sarımsağı rendeliyoruz. Mantarlar suyunu salıp çekmeye başlayınca rendelediğimiz sarımsakları da ilave ederek soteleme işlemine devam ediyoruz.

Mantarlar sendiği ve suyunu iyice saldığı zaman 2 silme yemek kaşığı unu da mantarların üzerine ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Mantarların suyu ile beraber unu kavurma işlemi kolaylık kazanacaktır. Tenceremizde hiç su kalmadıysa eğer bir miktar ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Bu aşamada mantarlar ve un topaklanma yapabilir ama su koyduğumuzda topaklanma düzelecektir.

Unun kokusunun çıktığından emin olduktan sonra ( Bu aşama çorbamızın çiğ un kokmaması için çok önemlidir.) 5 su bardağı oda sıcaklığındaki suyu yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek mantarların üzerine ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra tuzunu ve karabiberini ilave ederek çorbayı kaynamaya bırakıyoruz. Çorba kıvam alıp koyulaşmaya başlayacaktır.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra 3 yemek kaşığı kremayı da içerisine ekleyerek birkaç dakika daha kaynamaya bırakıyoruz. Kremalı mantar çorbasının kıvamını kontrol ederek istediğiniz koyuluğa geldiğinde ocağın altını kapatıyoruz. Eğer çok koyu kıvamda olduğunu düşünüyorsanız bu aşama da sıcak su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz. Kremalı mantar çorbası sunuma hazırdır.


Afiyet olsun..

Yorumlar