Yalancı İşkembe Çorbası tarifi

Yalancı İşkembe Çorbası için gerekli olan malzemeler:
(4 kişilik)


Çorbalık tavuk parçaları ya da 1 (bir) parça tavuk budu
7 bardak su
4 diş sarımsak rendesi
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon
Sıvı yağ
2 kaşık un

Yalancı İşkembe Çorbasının yapılışı:

Yalancı işkembe çorbasının yapımına 1 (bir) parça tavuk budunu 7 (yedi) bardak su ile beraber haşlayarak başlıyoruz. Tavuklar haşlanırken başka bir kabın içerisine 4 diş sarımsağı rendeliyoruz ve 1 yemek kaşığı limonu ekliyoruz.


Tavuklar haşlandıktan sonra bir süre soğutuyoruz ve ardından minik olacak şekilde tavukları didikliyoruz. Tavukları haşladığımız suyu atmıyoruz.


Yalancı işkembe çorbasının en önemli dokunuşu olan terbiyesinin hazırlığına başlıyoruz. Bunun için yine ayrı bir kabın içerisinde 2 tepeleme yemek kaşığı dolusu unu, 1 bardak sütü ve 1 yumurta sarısını hiç pütür kalmayacak şekilde çırpıp hazırlıyoruz.


Tavukların aroması ve yağıyla beraber lezzet kazanan haşlama suyumuzu ocağın üzerine alıyoruz ve didiklediğimiz tavuk parçalarını da içerisine ilave ediyoruz. Bu şekilde 5 dakika kaynatıyoruz.


Kaynamaya başlayan suyun içerisine öncesinde hazırladığımız sarımsak ve limon karışımını ekliyoruz ve 3-4 dakika daha bu şekilde kaynatıyoruz.

Yalancı işkembe çorbasının terbiyesini eklemeden önce kaynayan tavuklu suyumuzdan azar azar terbiyeye ekleyerek ılınmasını sağlıyoruz. İçerisinde yumurta olduğu için aniden ve hızlıca dökerseniz yumurtanın pişmesine neden olursunuz ve hem lezzetinde hem de görüntüsünde istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ilınan terbiyeyi yine yavaş bir şekilde kaynayan çorbanın içerisine ekliyoruz. Tuzunu, karabiberini ve tercihen kırmızı pul biberini ilave ederek orta ateşte yalancı işkembe çorbasını pişirmeye devam ediyoruz. Sürekli karıştırmanıza gerek yoktur. Fakat aralıklarla kontrol edilmeli istenen koyuluk ve kıvama geldiğinde ocağın altı kapatılmalıdır. Tekrar su ilavesi yapmak isterseniz soğuk su değil, mutlaka sıcak su kullanmalısınız.


Piştikten sonra tercihen sirke ilavesi yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Yorumlar