Tavuk Saç Kavurma Tarifi

Tavuk Saç Kavurma Tarifi için gerekli olan malzemeler:
* Yarım kilogram tavuk
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 2 adet yeşilbiber
* 1 adet orta boy domates
* Yarım yemek kaşığı domates salçası
* Yarım yemek kaşığı biber salçası
* Tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı kekik

Tavuk Saç Kavurma Tarifinin yapılışı:
Tavuk saç kavurma tarifi misafir sofralarınızın başköşesini kapacak bir tarif. Akşama misafirim geliyor ne yapacağım diye düşünmenize gerek yok. Hem maliyeti az hem yapımı kolay bu tarif ile misafirlerinizi yemeklerinize hayran bırakacaksınız.

Tavuk saç kavurma tarifimize tavuk etlerimizi ( tercihen göğüs eti) küçük parçalar halinde küp küp doğruyoruz. Varsa saç tavamıza yoksa derin bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kızdırıyoruz. Ardından küp doğradığımız tavukları koyup sotelemeye başlıyoruz. Bu aşamada tavuklarımızın rengi dönene kadar soteleme işlemine devam ediyoruz ve tavaya yapışmasını önlüyoruz. Tavuklar ilk etapta suyunu salmaya başlayacaktır. Bu esnada 1 adet soğanı ve 3 diş sarımsağı ince ince doğruyoruz. Suyunu çeken tavukların üzerine soğan ve sarımsağı da ekliyoruz ve soteleme işlemine devam ediyoruz.

Bu esnada 2 adet yeşil biberi ayıklayarak içerisindeki tohumlu kısmı temizliyoruz. Biberleri de küçük küp şeklinde doğruyoruz ve tavamıza ilave ediyoruz. Biberler de bir miktar kavrulduktan sonra yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçasını ilave ediyoruz. Son olarak domatesin de kabuklarını soyuyoruz ve küçük küp halinde doğrayarak tavamıza ilave ediyoruz. 1 çay kaşığı kekik, bir tutam tuz ve karabiberini de ekleyerek soteleme işlemine devam ediyoruz. Soteleme esnasında suyunun çekmesi durumunda yarım çay bardağı kadar sıcak su ilavesi yaparak tavukların ve diğer malzemelerin tam anlamıyla pişmesini sağlıyoruz. Soteleme işlemini kısık ateşte ağır ağır yapıyoruz. Bu sayede etler daha yumuşak olacaktır ve diğer malzemelerle özleşerek tüm lezzetini içerisine çekecektir. Tüm malzemelerin piştiğinden emin olduktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz ve sunum için güzel bir kaseye alıyoruz. Arzuya göre lavaş içerisinde de sunum yapılabilir. Kısa bir süre içerisinde hazırladığımız tavuk saç kavurmamız sunuma hazır. Afiyet olsun…

Yorumlar