Patates Kroket Tarifi

Patates Kroket Tarif İçin Gerekli malzemeler:

* 2 adet büyük boy patates
* Kaşar peyniri
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı un
* 1 su bardağı galeta
* Kızartmak için sıvıyağ
* Tuz

Patates Kroket Tarif Hazırlanışı:

Patates Kroket Tarif evde yapılır mı demeyin. Yaptığınızda fark edeceksiniz ki daha önce hazır olarak satın aldığınız ya da dışarıda yediğiniz hazır yemeklerden çok daha lezzetli. Üstelikte içerisinde hiçbir katkı maddesi olmadan kendi ellerinizle hazırladınız. Çocuklarınız da dahil olmak üzere bu patates kroketleri tadan herkes sizden tekrar tekrar yapmanızı isteyeceklerdir.

Patates kroketin yapımına patatesleri haşlayarak başlıyoruz. Bunun için patateslerin kabukların soyuyoruz ve iri parçalar halinde dilimliyoruz. Bu şekilde daha hızlı pişeceklerdir. Düdüklü tencerenin içerisine dilimlediğimiz patatesleri koyuyoruz ve üzerini geçecek şekilde bir miktar su koyuyoruz. Ocağın en harlı kısmında tencerenin düdüğü ötene kadar haşlıyoruz. Düdük ötmeye başladıktan sonra ocağın altını kısıyoruz ve düdüğü indirdikten sonra 5 dakika daha haşlamaya devam ediyoruz. Bu işlemleri düdüklü tencere kullanmadan da yapabilirsiniz ancak patatesin haşlanma süresi uzayacaktır.

Haşlanan patateslerin suyunu süzüyoruz ve ılınması için bir köşede bekletiyoruz. Bu esnada istediğimiz miktarda kaşar peynirini rendemizin ince kısmıyla rendeleyip hazırlıyoruz. Kaşar peyniri ne kadar bol olursa patates kroketlerin lezzeti o kadar güzel olacaktır.

Ilınan patatesleri de rendenin ince kısmından geçiriyoruz ve rendelediğimiz kaşar peyniri rendesi ile birleştirerek yoğuruyoruz. Kaşar peynirlerinin bu aşamada patateslerin sıcağı ile erimemesi gerekmektedir. Bu nedenle patateslerin ılındığından emin olmalısınız. Yoğurma aşamasında tuzunu da ilave ediyoruz ve kızartma aşamasına geçmeden önce patates kaşar karışımını buzdolabına kaldırıyoruz. 5- 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.

Bu esnada bir tabağa 2 adet yumurtayı kırıyoruz ve güzelce çırpıyoruz. Ayrı bir kaba unu koyuyoruz. Başka bir kabın içerisine de galeta ununu koyuyoruz. Buzdolabında beklettiğiniz patates harcını isterseniz yuvarlak isterseniz silindir şekline getiriyorsunuz. Bu aşamada harcın hepsine istediğiniz şekli verdikten sonra üzerini kaplama aşamasına geçiniz.

Şekil verdiğimiz patatesleri önce una ardından yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayarak hazırlıyoruz. Kaplama işlemini çok iyi yapmalısınız aksi takdirde kızartırken patlamalar yapabilir. Hatta çift kat un yumurta kaplaması yaparsanız daha iyi olacaktır.
Son aşama olarak patatesleri bol kızgın yağda kızartıyoruz. Yağın iyi kızmış olmasına dikkat ediniz. Kızaran patates kroketleri kağıt havlu üzerine alıyoruz ve fazla yağının süzülmesini sağlıyoruz. Patates kroketlerimiz sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.

Yorumlar